Podiummeubilair

De vormen van het gevelmozaïek keren terug in het podiummeubilair. Van bovenaf gezien hebben de bladen van de drie liturgische tafels dezelfde vorm als de gekromde kleurvlakken in logo en mozaïek. De boogvorm van het gebouw keert terug in het ontwerp van de poten, goed te zien in zijaanzicht vanuit de kerkzaal. De drie tafels kunnen in wisselende samenstelling geschikt worden. In standaardopstelling met bloemen(vaas), avondmaalskan en Christuskaars, bij speciale diensten met bijvoorbeeld doopschaal of, met antependium, in avondmaalsopstelling. Op het antependium keert de paradijsvogel van de glas-in-loodramen terug.

De katheder moest niet te massief worden. Gekozen werd voor opnieuw een gebogen vorm, ingelegd met stukjes gekleurd glas (restanten van de glas-in-loodramen).

Tafels, katheder en knielbank werden door de werkgroepsleden ontworpen en uit kersenhout vervaardigd. Naderhand maakte gemeentelid Anneke Bijleveld een glazen doopschaal. De transparante schaal met gekleurde delen laat het doopwater van buitenaf zichtbaar. Het blauw symboliseert het water van de doop, de rode accenten verwijzen naar het schoonwassende bloed van Christus.

Over de totstandkoming van de doopschaal is door de makers nog een mooi verslag op film vastgelegd. Bekijk het filmpje hieronder (en geniet ondertussen van het prachtige nummer 'Doop' van Sela).

©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen