Inspiratiebijeenkomst voor kerngroepen dinsdag 7 mei 2019

 Thema: WELKOM op de kerngroep

 ‘Welkom zijn’ geeft invulling aan de gastvrijheid die we als Lichtboog en kerngroepen van de Lichtboog willen laten zien. Het is een welkom naar alle leden van je kerngroep, zodat ieder er zich ook echt thuis voelt. Het is ook een welkom aan God. We komen in Zijn naam bij elkaar en Hij is de basis. Daarnaast is het ook een welkom naar anderen die nu nog niet deelnemen om zich uitgenodigd te weten.

 Op deze avond zal Richard Roest daar eerst met ons over nadenken en vervolgens werken we dat in vier workshops verder uit. Door te kijken naar God leer je onwijs veel over gastvrijheid. Daarbij zal Richard ook aandacht geven aan de verschillende generaties en doelgroepen; hoe weten zij zich ook welkom en hoe doe je dat? Wat zijn de betere ´do’s and don'ts voor jullie kerngroep?

 Na de inleiding zijn er vier workshops, waar je er één uit kunt kiezen.

1.      Welkom naar elkaar – Horen, zien en spreken (Marjolein Wiltjer)
Er wordt veel geluisterd en nog meer gepraat op een gemiddelde kerngroepavond. Hoe gaan we daarna rond de klok van 10 weer naar huis? Gehoord? Gezien? Bemoedigd? Ons horen, zien en spreken heeft daar best wel invloed op.
Wat je zegt, is gebaseerd op wat je hebt gehoord en op hoe je hebt geluisterd. Maar vaak zeggen we ook gewoon wat we denken. Luisteren we met een half oor. Zouden we wat meer de diepte in kunnen of willen.
In deze workshop krijg je inspiratie om elkaar nóg meer te horen, te zien en te bemoedigen. En elkaar daarmee welkom te heten.

 2.      Muzikaal Welkom – welkom aan God (James Macmillan)

Op de kerngroepen nodigen we God uit om aanwezig te zijn door gebed, en door  (vaak muzikaal begeleide) lofprijzing en aanbidding. James Macmillan geeft een workshop voor ‘kerngroepmuzikanten’ gericht op de vormgeving van aanbidding en lofprijzing op de kerngroep. Ook wordt met enkele liederen geleerd hoe je accenten kan meegeven. De workshop is zowel geschikt voor beginnende als gevorderde muzikanten. Heb je vooraf vragen of punten die je graag in de workshop langs ziet komen, mail dat dan in april naar gertjankastenberg@gmail.com

Voor deze workshop hoef je geen muziekinstrument mee te brengen. 

3.      Gastvrij buiten je kerngroep – Open deuren, open harten (Richard Roest)
Alles wat je aan gastvrijheid leert en beleeft binnen je kerngroep, zal uitstralen naar de relaties en contacten erbuiten. Is jouw kerngroep een oefenplaats voor gastvrijheid? Ja, dan hebben jullie goud in handen voor de relaties op alle andere dagen.
Voordat Richard Roest predikant werd bij de Lichtboog, was hij o.a. missionair werker in Leidsche Rijn en Nijmegen. Richard vertelt hierover en legt de verbinding naar de diaconale/missionaire kant van de kerngroepen. Waar liggen mogelijkheden en kansen om gastvrij te zijn naar buiten. Hoe ben je samen Gods instrument van uitnodiging en getuigen-zijn in onze alledaagse leefwereld.

4.      Welkom aan elkaar – 5 talen van waardering (Daniëlle Verboom)
De kerngroep mag een thuis zijn voor de kerngroepleden in een omgeving waar ieder zich gezien en gewaardeerd weet. In deze workshop kijken we naar de verschillende talen van waardering (n.a.v. een boek van Gary Chapman, 5 talen van de liefde).
We gaan ontdekken wat jouw eigen taal van waardering is en welke taal je kerngroepleden spreken. Dit helpt om een sfeer te creëren waar ieder zich gezien voelt en we verschillen meer gaan waarderen.

Wij zien uit naar deze avond en hopen jullie te ontmoeten.

Het zou heel fijn zijn wanneer er vanuit elke kerngroep 2 tot 4 mensen aanwezig zijn.

Namens de kringcoaches,

Sasja Veenstra, Jan van Delden, Marjoleijn Wiltjer, Daniëlle Verboom, Gertjan Kastenberg en Peter van Genderen       

 

 

 

Data: dinsdag 7 mei 2019, inloop vanaf 19.45, start 20:00 uur 
Locatie: de Lichtboog, Kruisboog 22 Houten
Aanmeldingen: onderwijs@delichtboog.nl

©2018 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen