Verdiepingscursus Christelijk Geloof

Verdiepingscursus 2018-19: Doe je mee?

Vanaf eind september is er de mogelijkheid om mee te doen met een verdiepingscursus christelijk geloof. Deze cursus wordt tien keer gehouden op een zondagmiddag tusen 16.00 - 17.30 uur. In Q&A-vorm volgt hier wat meer info

Q: Een hele tijdsinvestering, deze cursus. Wat levert het me op?
A: In één woord: verdieping! Schatgraven in de Bijbel – diepere lagen ontdekken die je nog niet eerder waren opgevallen. Verdieping in de onderlinge relaties: we gaan elkaar (beter) leren kennen.
Als ‘opbrengst’ mag je ook verwachten dat je praktische tools aangereikt krijgt die kunnen helpen om je relatie met God te verdiepen.

Q: Wat als ik zelf veel vragen heb over het geloof en over de Bijbel. Is deze cursus dan wel wat voor mij?
A: Juist door vragen te stellen, kun je verder komen, meer diepgang bereiken. En voor anderen die zelf misschien wat minder ‘vragend’ in het leven staan, is het ook leerzaam om te horen wat er zoal door jou heen gaat. Dus ja, doe mee, a.j.b.! We zouden je niet willen missen.
Misschien zeg je: ‘Toch zie ik ertegen op om in een groep te delen waar ik echt mee zit.’ Ook dan nodig ik je uit mij te mailen of te appen, maar dan voor een persoonlijk gesprek. Ik zeg je geen pasklare antwoorden toe, wel denk ik graag met je mee.

Q: Vaak zie je dat iemand die de verdiepingscursus heeft gedaan, op het eind ook belijdenis doet van haar of zijn geloof. Waarom zou ik dat willen?
A: Kijk, dat bedoel ik nou met een ‘verdiepende’ vraag! Want inderdaad, waarom zou je belijdenis doen? Het antwoord heeft te maken met verantwoordelijkheid nemen. Aanspreekbaar (willen) zijn. Belijdenis doen betekent dat je duidelijk maakt aan jezelf, aan de gemeente, en ook aan niet-christenen: “Hier teken ik voor. Dit is (kort) gezegd wat ik geloof, waar ik voor sta, en waar ik voor ga. Come what may.”
Van Timoteüs weten we dat hij “de goede belijdenis [heeft] afgelegd voor vele getuigen”, zie 1 Tim. 6:12, HSV.  Het is verrassend om te zien dat ook Jezus op een scharniermoment in zijn leven ‘de goede belijdenis’ heeft afgelegd, vers 13. Wat zou dit (voor ons) kunnen betekenen? Er komt trouwens een dag dat iedereen – ‘elke tong’ – zal belijden: ‘Jezus is Heer!’ (Fil. 1:9-11) Wij gaan vast oefenen 😊.

Q: OK, zo had ik het nog niet bekeken. Maar toch: is deze cursus alleen bedoeld voor wie belijdenis willen doen?
A: Alleen tijdens de laatste bijeenkomst gaan we dieper in op wat de Bijbel zegt over ‘belijdenis’ en wat dit ons vandaag heeft te zeggen. Negen van de tien keer gaan we andere onderwerpen uitdiepen. Wat is de Bijbel voor een boek en hoe lees je dat nou? Wat is een ‘discipel’? Bidden: waarom en hoe? Wat betekent de doop en waarom is dit belangrijk? – etc. Dus je voelt wel aan: je bent ook van harte welkom als je al belijdenis hebt gedaan, of als dit nog ver van je bed staat.

Q: Ik denk erover na om mee te doen. Heb je nog wat meer praktische informatie?
A: Dit zijn de data (allemaal zondagen): 30 sept., 14 okt., 4 nov., 18 nov., 16 dec., 13 jan., 27 jan., 17 feb., 10 mrt., 24 mrt. Tijden: 16.00-17.30 uur. Plaats: paarse zaal in gebouw van De Lichtboog, Kruisboog 22 Houten. (Of misschien weet jij een leukere plek?) Oh ja, als je meedoet: graag bijbel meenemen (NBV) en ook iets om aantekeningen in te kunnen maken.
Reactie/nog meer vragen? Aanmelden? (liefst vóór 16 september): mail naar r.doornenbal@delichtboog.nl . Of app via 06 801 501 31.

Ik hoop tot horens/ziens!

Robert Doornenbal
voorganger De Lichtboog.

Wanneer en Waar?

Op zondagen van 16:00 -17:30 uur.

Locatie: de Lichtboog, Kruisboog 22 in Houten
Tijd: 16:00 tot 17:30 
Data: 30 sept, 14 okt en 4, 18 november                     
16 december
13, 27 januari 2019
11, 25 februari 2019
4, 11 en 18 maart 2019

info Dick Westerkamp

d.westerkamp@delichtboog.nl

©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen