Torah Cursus

Degenen die mij kennen, weten dat ik mij al enkele jaren aan het verdiepen ben in de joods-Hebreeuwse achtergrond van ons christelijk geloof. 

Natuurlijk wist ik dat Jezus en zijn discipelen en 1e volgelingen Joden waren, maar heb mij nooit goed gerealiseerd wat dit betekende. Zij waren goed bekend met de TeNaCH (= Oude Testament) en dus ook met de Torah (= de Wet).

Ik heb ontdekt dat de Torah gezaghebbend was voor Jezus, zijn discipelen, voor Paulus en de verdere volgelingen van Jezus. Wat betekent dit voor de mij nu, als gelovige uit de heidenvolken? Jezus kwam toch ‘om de wet te vervullen’? En Paulus schrijft toch dat we ‘niet onder de wet zijn’? Ik heb deze én andere tekstgedeelten bestudeerd en heb ontdekt dat de teksten ook anders geïnterpreteerd kunnen worden dan ik vaak heb gedacht. Ik ben veel meer de rijkdom van het Oude Testament en de eenheid met het Nieuwe Testament gaan zien. 

Ik wil graag mijn ‘mijn ontdekkingen’ delen en samen nadenken wat dit voor vandaag kan betekenen. Als je komt, is het handig als je een bijbel meeneemt.

Jan Fokker

 

Meer info: Jan Fokker
Data: dinsdag 24 sept, 8 okt, 5 nov, 19 nov en 3 dec 2019
Tijd: 20.00 uur
Plaats: De Lichtboog
Opgeven: onderwijs@delichtboog.nl 

 

©2018 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen