Dichterbij Jezus komen: Sedermaaltijd

Dichterbij Jezus komen: Sedermaaltijd in de Lichtboog op 7 april 2020

Op dinsdag  in de stille week willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan een sedermaaltijd, een Pesach maaltijd die we zullen vieren op Joods-Messiaanse wijze.

In 2019 hebben we dit ook gedaan, met 230 Lichtbogers en de reacties waren zo positief dat we dit feest graag nog een keer organiseren! Daarnaast hebben we rekening gehouden met dit tips die we na de viering in 2019 hebben gekregen.

Job en Sylvia  Mul, zullen samen met leden van de Lichtboog de avond leiden en hierbij uitleg geven. We willen deze maaltijd met elkaar ervaren, om te leren over de verbanden tussen het Oude en Nieuwe Testament; over verbanden tussen verleden, heden en toekomst en om dichterbij Jezus de Messias te komen! We willen dit doen met jong en oud uit de Lichtboog, toegankelijk en begrijpelijk voor alle generaties. Noteer alvast in je agenda:

Sedermaaltijd op 7 april 2020, van 18.30 uur – 21.00 uur.

Waar: in de kerkzaal van de Lichtboog.

Kosten: 5 euro voor volwassenen, 2,50 voor kinderen.

Wie: alle leeftijden (vanaf ca. 8 jaar)

Het duurt nog even, maar fijn als jezelf aanmeldt als je mee wil doen.

Dat kan bij peterbas.oosthoek@gmail.com!

Seder

Korte toelichting: In Exodus 12 vers 17 lees je: ‘Onderhoud dan het feest van de ongezuurde broden, want op dezelfde dag zal Ik uw legers uit uit het land Egypte geleid hebben. Daarom moet u deze dag houden als een eeuwige verordening, al uw generaties door…’ Jezus vierde deze maaltijd ook met zijn discipelen, kort voordat Hij gevangen werd genomen. En op grond van wat Jezus daar tegen zijn discipelen zei, vieren wij nu door de generaties heen het avondmaal ‘totdat tot de dag komt dat Ik (Jezus) er met jullie opnieuw van
zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader’

 

Praktisch: De maaltijd bestaat uit een twee onderdelen die elkaar afwisselen: 

- het traditionele gedeelte, waar we symbolische      gerechten proeven die verwijzen naar een diepere betekenis

- het ‘feestmaal’, drie ‘gangen’  die de traditionele gedeelten afwisselen,      waarbij we  met elkaar genieten van gerechten die de deelnemers zelf      meebrengen.

seder 2

Nog een persoonlijke uitnodiging van Job en Sylvia:

Wij zijn Job en Sylvia en zijn lid van de Menorah gemeente in Apeldoorn. 

Van ongeveer 2000 tot 2012 zijn wij, met goede herinneringen, lid geweest van de NGK gemeente in Houten. We hebben altijd belangstelling gehad voor Israël, Gods uitgekozen volk. Daardoor zijn we de Bijbelse, door God ingestelde feesten gaan bestuderen. Deze feesten hebben naast een geschiedeniswaard een waarde voor nu, maar ook een belangrijke profetische waarde. De afgelopen jaren hebben we op verschillende plaatsen de sedermaaltijd (het 1e feest van de 7 Bijbelse feesten) gevierd. Bij Messiaanse christenen en bij Joodse families in Israël. In 2019 hebben wij de sedermaaltijd in de Menorah gemeente geleid. In de Haggadah (vertelling) die wij gebruiken staat Jezus de Messias centraal.

 

Wij hopen dit feest met elkaar te kunnen vieren. Wij zien er naar uit.

 

Peter-Bas & Alieneke Oosthoek

seder 3

©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen