Avonturenland (gr. 5 t/m 8)

Stel, je zit in groep 5, 6, 7 of 8 en je wilt God (beter) leren kennen. Is het niet mooi als je dat samen met leeftijdsgenoten kunt doen, op een manier die aansluit bij jouw leefwereld? Precies daarvoor komen zo'n negentig kinderen één keer per maand naar Avonturenland.

Wat doen we dan?
Als je komt, mag je direct kiezen of je wilt spelen, knutselen of sporten. Daarna zingen we leuke liedjes voor en over God. Vaak doen we daar gebaren bij! Ook kijken en luisteren we naar een toneelstuk en de ‘preek van de week’.
Na de limonade met wat lekkers gaan we in groepjes praten. Vaak doen we op het eind een spel of quiz. En als je wilt, kun je meebidden voor andere mensen. Bijvoorbeeld voor zwangere moeders, zieke opa’s of voor andere kinderen. Ook kun je zingen in de band of meespelen bij het toneel. En je mag je vriendjes meenemen.

Waarom dan?
Misschien merk je dat er in de wereld dingen gebeuren die niet fijn zijn. Wij willen je leren dat God goed en betrouwbaar is en hoe jij met Gods hulp kan leven zoals Jezus dat deed. Je leert al rappend of zingend een Bijbeltekst en probeert die te vertalen naar je eigen leven. Kinderen die willen leven als Jezus? Dat is pas avontuurlijk!

Voor wie?
Avonturenland is voor kinderen uit groep 5 t/m 8.

Waar?
Avonturenland wordt gehouden in Houtens, vlakbij de Lichtboog.

Hoe laat?
De speelstraat gaat om 11.15 uur open; om 13.00 uur ronden we het programma af.

 

info Saskia Smienk

kinderwerk@delichtboog.nl

©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen