nieuws

  Cursussen
Publicatie: DO 01 JUN | 0 reacties

In september 2017 hopen we weer met een team jongeren naar Bulgarije te gaan. Ook dit jaar zijn we uitgenodigd om een Youth Alpha conferentie te ondersteunen.

Voor ons is het een enorme uitdaging en zegen om datgene wat we hier met God beleven, daar te delen. Graag ondersteunen we Michaela die er fantastisch werk doet voor Youth Alpha. Hiervoor vragen we graag aandacht in de collecte van 18 juni.

Hieronder een korte impressie van wat er in 2016 op deze conferentie is gebeurd en de ontwikkelingen sinds het afgelopen jaar.

Wat is er veranderd in jullie bediening van Youth Alpha?
In het verleden was dit een onderdeel waar we als Alpha Bulgarije nooit op gericht zijn geweest. Natuurlijk probeerden we de jongeren in onze trainingen te bereiken, maar onze focus was voornamelijk op de klassieke Alpha-cursus. Door Michaela, onze nieuwe Youth Alpha-coördinator, werd Youth Alpha een prioriteit voor ons team. Het heeft een belangrijke plaats voor ons gekregen in onze strategie en in de activiteiten die we voor de toekomst plannen. Michaela brengt in ons werk het perspectief van de jongeren in en zij helpt ons als organisatie niet te star te zijn.

Welk verschil heeft onze steun jullie gebracht?
Dankzij jullie steun konden we allereerst een plan maken om een Youth Alpha-coördinator in dienst te nemen. Zonder jullie bijdrage konden we hier niet eens over denken. Daarna hebben we de juiste persoon gezocht, wat in ons geval een enorme uitdaging was, omdat veel jonge mensen het land verlaten. Nu is Michaela een lid van ons team geworden, waar we heel blij mee zijn. Het is geweldig om de mogelijkheden van deze jonge vrouw te zien en het inzicht dat ze heeft in de wensen en behoeften van de volgende generatie.

Wat is in grote lijnen het plan voor 2017?
Ons plan is om als eerste de Alpha-filmserie in het Bulgaars uit te brengen en om onze strategie verder uit te werken. We willen meer mensen en gemeenten betrekken bij Youth Alpha en hen laten zien wat de mogelijkheden hiervan zijn als evangelisatie-middel. We willen lokale en regionale Youth Alpha-trainingen organiseren.

Wat is er dit jaar al gebeurd op het gebied van training, publicatie en vertaling?
Nu we sinds vorig jaar een Youth Alpha-coördinator hebben, is het een heel bijzonder jaar geworden. Het eerste project waaraan Michaela meewerkte was het uitbrengen van de Youth Alpha-filmserie in het Bulgaars. In september 2016 was er een Alpha Youth-training in Sofia. De hele voorbereiding hiervan was de verantwoordelijkheid van de Alpha Youth-coördinator. We hadden een geweldige tijd met een Nederlands team uit Houten, dat ons tijdens de conferentie kwam ondersteunen. Michaela droeg ook zorg voor de sociale media en kon 2 Alpha-verhalen filmen van Bulgaarse jongeren.


reactieformulier
©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen