nieuws

  Cursussen
Publicatie: VR 03 MRT | 0 reacties

Workshop: 'Kerngroep zijn in een grenzeloze cultuur'

Op woensdag 15 maart 2017. Voor kerngroepleiders en kerngroepleden.

Locatie: de Lichtboog
Inloop: 1930 uur met koffie en thee. Start: 19.45 uur

Cultuur zit overal in, we maken er deel van uit en soms kun je het gevoel hebben er weinig invloed meer op te hebben. Ook als kerk en als kerngroep zijn we daaraan onderhevig. Tegelijk worden we opgeroepen om keuzes te maken die passen bij onze tijd en bij het leven zoals God het heeft bedoeld. Wat betekent dat nu voor onze kerngroep en de manier waarop we daar met elkaar invulling aan geven? Naast een korte introductie kun je uit verschillende workshops kiezen om daar verder over na te denken.

Workshop 1: Augustinus, het menselijke verlangen en de beleveniscultuur (Robert Doornenbal)
Mensen worden aangestuurd door hun verlangens. Niemand heeft dit krachtiger ervaren en verwoord dan de kerkvader Augustinus. Wat herkennen we hiervan in ons eigen leven en om ons heen in de huidige ‘beleveniscultuur’? Wat betekent dit voor onze kerngroep? Wie verlangt naar diep, breed én relevant is hier welkom.

Workshop 2. Opvoeding in een grenzeloze cultuur (Marjolein Wiltjer en Jan van Delden)
We denken na over wat kinderen en wijzelf als opvoeders nodig hebben in de cultuur waarin we leven. Daarnaast maken we  een uitstapje naar C.S. Lewis en zijn kijk op opvoeden, onderwijs en het opgroeien van kinderen.  Je krijgt na afloop materiaal mee voor een avondvullend programma op je eigen kerngroep.

Workshop 3. De cultuur op de 'kerngroep' van Jezus  (Peter van Genderen)
Jezus had ook een soort kerngroep om zich heen - 12 discipelen waar Hij intensief mee optrok. Qua samenstelling was bijna geen groter verschil denkbaar, maar toch vormde Hij hen tot een eenheid. Hoe deed Hij dat en wat was zijn focus? Hoe verschilde dat van de cultuur in die tijd en wat kunnen wij daarvan leren?

Workshop 4. De cultuur van je kerngroep veranderen (Peter van Genderen)
Soms zijn er van die momenten waarop je voelt dat dingen eigenlijk anders moeten, maar hoe doe je dat op een goede manier. In deze workshop kijken we een laagje dieper en gaan op zoek naar ervaringen en mogelijkheden om te veranderen.

 

Op deze avond is er ook tijd voor ontmoeting. Het inhoudelijke gedeelte duurt tot 21.45 uur. Aansluitend is er tijd voor ontmoeting  met een hapje en drankje.

Ieder is van harte welkom! Wij zien er naar uit en hopen jullie te ontmoeten. Het zou heel fijn zijn wanneer er vanuit elke kerngroep 2 tot 4 mensen aanwezig zijn.

Namens team Kerngroepen en de kringcoaches,
Arjan Otter, Gertjan Kastenberg, Mieke Hupkes, Sasja Veenstra, Jan van Delden, Marjoleijn Wiltjer en Peter van Genderen

info Peter van Genderen

p.vangenderen@delichtboog.nl | 06-22043903


reactieformulier
©2020 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen