nieuws

  Activiteiten
Publicatie: DI 19 FEB | 4 reacties

Sedermaaltijd op 15 april

DEZE ACTIVITEIT IS VOL. ER KAN HELAAS NIET MEER WORDEN AANGEMELD

Op de maandag in de stille week willen we jullie uitnodigen om deel te nemen aan een sedermaaltijd, een Pesach maaltijd die we zullen vieren op Joods-Messiaanse wijze. Asaf Pelled, die als Jood opgroeide in een kibboets en op latere leeftijd tot geloof kwam in Jezus als de Messias, zal de avond leiden en hierbij uitleg geven. We willen deze maaltijd met elkaar ervaren, om te leren over de verbanden tussen het Oude en Nieuwe Testament; over verbanden tussen verleden, heden en toekomst! We willen dit doen met jong en oud uit de Lichtboog, toegankelijk en begrijpelijk voor alle generaties.  Noteer in je agenda, voor je hele gezin:

Sedermaaltijd 1

Sedermaaltijd op 15 april, 18.30 – 21.00 uur.

Waar: in de kerkzaal van de Lichtboog.

Kosten: € 5 volwassenen, € 2,50 kinderen.

Wie: alle leeftijden (vanaf ca. 8 jaar)

Meld je direct aan bij peterbas.oosthoek@gmail.com!: 

Korte toelichting: In Exodus 12 vers 12 lees je: ‘Onderhoud dan het feest van de ongezuurde broden, want op dezelfde dag zal Ik uw legers uit uit het land Egypte geleid hebben. Daarom moet u deze dag houden als een eeuwige verordening, al uw generaties door…’ Jezus vierde deze maaltijd ook met zijn discipelen, kort voordat Hij gevangen werd genomen. En op grond van wat Jezus daar tegen zijn discipelen zei, vieren wij nu door de generaties heen het avondmaal ‘totdat tot de dag komt dat Ik (Jezus) er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader’.

Nog een persoonlijke uitnodiging van Asaf: “Wie Jezus heeft ontmoet, wil Hem beter leren kennen. En wat is dan natuurlijker dan de maaltijd te ervaren waarvan Jezus zelf zei: “Ik heb er vurig naar verlangd dit Pascha met u te eten, voordat Ik ga lijden.”

"Over verlossing kun je zingen, studeren, preken. Maar bij Pesach eten we samen om over onze verlossing te leren. Samen zullen we de rijke betekenis achter de verschillende symbolen ontdekken: Waarom drinken we op deze avond juist vier bekers wijn? Wat is de betekenis van de speciale matse-tas op tafel en wat is de rol van de kinderen op het feest? Al duizenden jaren is Pesach het hoogtepunt in het Joodse jaar. Ook dit jaar zullen miljoenen Joodse gezinnen over de hele wereld dit feest vieren. Als Joodse Israëli hoort Pesach bij mijn achtergrond en traditie, maar sinds ik ontdekt heb dat Jezus de Messias is, zie ik de feesten in een nieuw licht – met Hem centraal. Kom dus en vier het feest met ons – om daarmee het evangelie nog beter te kunnen begrijpen en ervaren!”

Praktisch: De maaltijd bestaat uit een twee delen:

  • het traditionele gedeelte, waar we symbolische gerechten proeven die verwijzen naar een diepere betekenis
  • het ‘feestmaal’, de afsluitende maaltijd waarbij we  met elkaar genieten van gerechten die de deelnemers zelf meebrengen. Hierover krijg je meer informatie als je jezelf aanmeldt.

Peter-Bas Oosthoek (cöordinator), Robert Doornenbal (initiator), Asaf Pelled (Messias-belijdende Jood, oud-student van Robert :-), Ineke Kastenberg (helpt met begrijpelijk maken voor de kinderen).

Aanmelden bij: niet meer mogelijk i

 Sedermaaltijd 2

 

 

info Peter-Bas Oosthoek

peterbas.oosthoek@gmail.com


reacties

Anneke Bijleveld - di 02 apr op 20:53:06

Ik wil mij ook graag ogeven.

Mirjam Koppenol en Melissa Faay - di 12 mrt op 10:56:10

Wij willen graag ook mee doen. ( 2 personen)

Renate en Bas Verboom, Fien Verboom - di 05 mrt op 18:57:31

Renate en ik zijn er graag bij, misschien komt Fien mee.

Rene en Lunette Zijlstra - zo 03 mrt op 21:29:48

Wij komen graag met 2 personen naar de sedermaaltijd.

reactieformulier
©2018 De Lichtboog | Privacyverklaring Ontwerp Specialfish | Realisatie Interactive Webdesign

Bouwen aan Gods koninkrijk met hart en mond en handen