Discipelschapsjaar 18-25 jaar

Ben je tussen de 18 en 25 jaar en heb je zin in een discipelschapsjaar in de Lichtboog?

•    Wil je groeien in het volgen van Jezus, Hem leren dienen in de kerk, je gaven ontdekken die je kunt inzetten in Gods Koninkrijk?
•    Ben je bereid om te leren en een jaar lang extra tijd hiervoor vrij willen maken?
•    Doe dan mee als trainee in de oudstenraad, werk mee in een team, leer meer over de Bijbel en ministry, en oefen in leiderschap.

Als oudstenraad maken we graag tijd om te zoeken naar een voor jou op maat gemaakt programma, om zo bij te dragen aan jouw geestelijke groei en persoonlijke ontwikkeling; we dagen je uit, we vragen initiatief en supporten je, je leert door te doen, en wij leren graag van weer jou. 

Wat vragen we van je?

8-10 maanden lang ongeveer 8 uur per week meedraaien in de leiding van de Lichtboog, naast studie of werk, beginnend in september 2023.

Wat houdt het in?

Deelname aan de oudstenraad

  • Je doet als trainee mee in de oudstenraad; zo bid je mee, denk je mee, leer je hoe we Gods koninkrijk zichtbaar maken binnen de Lichtboog en daarbuiten.
  • 2x per jaar hebben we een retraite, waar meer verdieping is op een onderwerp.
  • Je leert om gastheer/-vrouw te zijn tijdens samenkomsten, een opening te verzorgen in een vergadering en voor te gaan in gebed; we zien uit naar je creatieve invulling daarvan.

 

Dienen en Leidinggeven

  • Je draait mee in de leiding van een team, zoals in Proef, een Explore-groep, muziekteam, Alpha, Alpha Youth, kinderwerk, of Messy Church, waarbij je gaandeweg steeds meer verantwoordelijkheden op je neemt, of je bedenkt zelf een kleinschalig project, waar jij als leider anderen bij betrekt.

 

Verbinding tussen generaties

  • Je hebt een paar keer in dit jaar een geloofsgesprek met iemand van een oudere generatie aan wie je vragen kunt stellen: hoe zijn zij in hun leven gevormd door Jezus en wat kun je van hen leren?

 

Bidden/ ministry en Bijbellezen

  • We dagen je uit de Bijbel te lezen, en daaruit te delen wat je leert
  • Je doet mee aan een ministry-cursus EN/OF je ontvangt gebedspastoraat OF je neemt deel aan een triade, een gesprek- en gebedsgroep van drie personen waarbij je elkaar bevraagt wat God tegen je zegt en wat jij daarmee doet.

 

Heb je vragen, wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je meedoen?

Vul dan het onderstaande formulier in.

Begin juli zullen we contact met je opnemen.

Contactpersoon namens de oudstenraad: Corinne Schuurman