Met De Lichtboog app heb je alle informatie in je broekzak. Gast of gemeentelid ... wel of geen account ... onze Lichtboog app is er voor iedereen!
Via een overzichtelijke tijdlijn krijg je alle informatie die op dat moment voor je van toepassing is. Nieuwe berichten verschijnent automatisch boven aan je tijdlijn. Zo hoef je niets te missen van wat zich afspeelt binnen De Lichtboog en is alle relevante informatie zoals agenda, nieuwsberichten en preken altijd beschikbaarden!
Leden van De Lichtboog kunnen achter de inlog meer informatie vinden, zoals een gemeentegids, groepen, documenten, persoonlijke en financiële gevens. Hiervoor zijn een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
De Lichtboog app is in de Playstore (Android/Google) en de appstore (iOS/Apple) te downloaden. Zoek naar DE LICHTBOOG.
Vragen of problemen met de app ?
Lees eerst de FAQ !
Mocht je dan nog niet uitkomen? Ben je lid van De Lichtboog en heb je geen inloggegevens gekregen of ben je deze gegevens kwijt?
Stuur dan e-mail naar app@delichtboog.nl
Je kunt in de app per groep instellen of je pushmeldingen wilt ontvangen bij een nieuw bericht. Dit doe je onderaan het scherm op het belletje te klikken, en in het volgende scherm rechtsbovenin op het wieltje te klikken. Nu open zich teen scherm waar je met schuifjes kunt aangeven of je van een bepaalde categorie geen meldingen wilt krijgen (Algemene notificaties) of alleen van bepaalde groepen geen melding wilt krijgen (Groepsnotificaties). Of je meldingen aan of uit hebt staan heeft geen invloed op je tijdlijn. Je krijgt alle berichten te zien, alleen krijg je geen melding van een neiuwe post van groepen die je hebt uitgeschakeld.
Wil je notificaties op een andere wijzigen dan kun je dat in het menu van je telefoon zo in te stellen dat er geen (geluids)meldingen van de notificaties in de app worden weergegeven.
Meldingsinstellingen wijzigen op Android telefoon
Lees meer bij Google help
Meldingsinstellingen wijzigen op de iPhone/iOS
Lees meer bij support Apple
Nadat je de app gedownload hebt, zie je de openbare tijdlijn van de kerk. Dit zijn de openbare gegevens die gastgebruikers van de app ook kunnen raadplegen.
Om bij de ledeninformatie te komen, moet je eerst inloggen. Klik rechtsboven in de app op inloggen met de inlogggevens (gebruiksnaam en wachtwoord) die je hebt gekregen.
Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd.
Ben je lid van De Lichtboog en heb je geen wachtwoord gekregen of ben je deze gegevens kwijt? Stuur dan een e-mail naar app@delichtboog.nl
Let op! In principe hoef je dit maar één keer in te stellen. Moet je dit steeds doen, als je de app opent, dan heb je de schermbeveiliging op je mobiel niet ingesteld. Stel de schermbeveiliging in en het probleem is opgelost.
Je kunt met de app maar op een device tegelijkertijd zijn ingelogd, het is dus niet mogelijk om gelijktijdig op twee telefoons met een app ingelogd te zijn. Wanneer je dus op een ander toestel inlogt wordt je automatisch bij de ander uitgelogd.
Wanneer de app je dus automatisch uitlogt dan kan het zijn dat je je telefoon nog moet beveiligen of dat je op een ander device ingelogd bent (geweest).
Hoe stel ik schermbeveiliging in op mijn android telefoon? Klik hier!
Hoe stel ik schermbeveiliging in op mijn Apple Iphone telefoon? Klik hier!
Vragen of problemen met de app? E-mail naar app@delichtboog.nl
Klik rechtsboven op Mijn Lichtboog en gebruik de inlogggevens (gebruiksnaam en wachtwoord) die je hebt gekregen.
Ben je je wachtwoord vergeten? Klik dan op wachtwoord vergeten en je krijgt een nieuw wachtwoord toegestuurd.
Ben je lid van De Lichtboog en heb je geen wachtwoord gekregen of ben je deze gegevens kwijt? Stuur dan een e-mail naar app@delichtboog.nl
Wachtwoord vergeten?
Gebruik de wachtwoord-vergeten- optie in de app of de website bij het inlogscherm en volg de instructies.
Gebruikersnaam vergeten?
Je gebruikersnaam opvragen kan (alleen) via de website in het inlogscherm en volg de instructies.
Als je weer kunt inloggen wil je dan gelijk een profielfoto plaatsen (als je dat nog niet gedaan hebt)?
Regelmatig krijgen we de opmerking "Ik ben mijn wachtwoord kwijt", "Het automatisch aangemaakt wachtwoord is te ingewikkeld" of "De eisen van een nieuw wachtwoord zijn te lastig".
En de oplossig zou zijn: "Kan een login niet voor altijd onthouden worden", "Mag het wachtwoord niet simpeler" en er zijn zelfs mensen die liever geen wachtwoord hebben. En sommigen willen het juist lastiger maken om in te loggen. Wij kiezen voor een 'ingewikkeld' wachtwoord omdat het om privacy gevoelige informatie en gegevens gaat. Daarom vragen we je ook, als je je wachtwoord 1) wijzigt , om een uniek wachtwoord te gebruiken voor De Lichtboog, en niet een die je op andere plekken ook gebruikt.
Een oplossing in de vorm van een wachtwoord manager
Voor mensen die hun wachtwoord niet kunnen onthouden bestaan er wachtwoord managers. Er zijn ook webbrowsers die wachtwoorden kunnen onthouden. Chrome doet dit bijvoorbeeld, en je kan het wachtwoord ook opslaan in de cloud zodat het gedeeld wordt op meerdere devices.
De Lictboog app kan het wachtwoord wel onthouden op apparaten waar een pincode op ingesteld staat. Elke keer als je de app opent ben je hierdoor automatisch ingelogd.
Samengevat
We gebruiken een uniek, ingewikkeld wachtwoord en sla het wachtwoord op in een manager als je geneigd bent deze snel te vergeten. We hopen dat we je met dit artikel wat tips hebben kunnen geven als het aankomt op het vergeten van het wachtwoord. Mocht je het wachtwoord echt vergeten zijn, en geen wachtwoord manager achter de hand hebben, dan kan je altijd de optie "Wachtwoord vergeten" gebruiken.
1) Wachtwoord vereisten: minstens 1 letter, 1 hoofdletter, 1 getal en 1 speciaal karakter. Waarbij het wachtwoord uit minimaal 8 karakters moet bestaan.
De Lichtboog app is zo ingesteld dat je niet telkens opnieuw hoeft in te loggen. Maar dat werkt alleen wanneer iemands telefoon met een pincode beveiligd is (of met faceID, touchID enzovoorts). De app zal bij een onbeveiligde telefoon altijd automatisch uitloggen.
Wanneer je inlogt op een privé computer blijft de sessie 24 uur actief na je laatste actie. Op die manier hoef je niet telkens opnieuw in te loggen. Wanneer je echter gebruik maakt van een openbare computer wordt de sessietijd aanzienlijk verkort. Dit om ervoor te zorgen dat je account, wanneer je vergeet uit te loggen, op tijd weer uitgelogd wordt en er geen onbevoegden in het systeem kunnen komen.
Deze instellingen in de app en website zijn er om het risico dat onbevoegden toegang krijgen tot persoonsgegevens zo klein mogelijk te maken.
On je gegevens aan te passen moet je ingelogd zijn in de app.
1. Klik op inloggen
2. Voor je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op INLOGGEN
3. Klik op het member icoon
4. Om je profiel te bekijken : klik in dit menu op Profiel bekijken
5. Om je gegevens aan te passen klik op: Bewerk profiel
6. Kies een rubriek waar je de gevens van wilt aanpassen of toevoegen.
Let op: Onder de tab DIVERSEN kun je op de website meer instellingen doen dan in de app, bijvoorbeeld kun je hier aangeven welke interesses je hebt (handig voor team Dienstbaar)
Je kunt je gegevens of die van je gezinsleden wijzigen als je bent ingelogd op de website.
1. Klik rechtsboven op Mijn Lichtboog
2. Vul in het volgende scherm je gebruikersnaam en wachtwoord in.
3, Klik op het icoon Mijn profiel
4. Klik op het radertje naast je naam
5. Kies een van de categorieën die je wilt wijzigen of aanvullen, bijvoorbeeld contactgegevens
6. Wijzigingen akkoord? Bevestig door op Gegevens Opslaan te klikken . De wijzigingen zijn vastgelegd
Wil je wijzigingen voor je gezinsleden doorvoeren?
Klik dan in stap 4 op een van de gezinsleden die je rechts op dit blad ziet en ga verder met stap 5.
Let op: Onder de tab DIVERSEN kun je op de website meer instellingen doen dan in de app, bijvoorbeeld kun je hier aangeven welke interesses je hebt (handig voor team Dienstbaar)
Je kunt je profielfoto of die van je gezinsleden wijzigen als je bent ingelogd op de website.
1. Klik rechtsboven op Mijn Lichtboog
2. Vul in het volgende scherm je gebruikersnaam en wachtwoord in.
3, Klik op het icoon Mijn profiel
4. Klik op het radertje naast je naam
5. Kies van de categorie:en Profiel om je profielfoto te wijzigen.
6. Plaats een foto door op UPLOAD te klikken? Pas de foto eventueel aan.
Je kunt ook nog iets over jezelf schrijven of een achtergrond toevoegen.
7. Wijzigingen of aanpassingen akkoord? Bevestig door op Gegevens Opslaan te klikken . De wijzigingen zijn vastgelegd
Wil je wijzigingen voor je gezinsleden doorvoeren?
Klik dan in stap 4 op een van de gezinsleden die je rechts op dit blad ziet en ga verder met stap 5.
Als je bent ingelogd kun je je profiefoto plaatsen of wijzigen.
1. Klik op het member icoon rechts bovenaan
2. Klik op ; Bewerk profiel
3. Kies het item Profiel in het menu Profiel bewerken
4. Klik onderaan op : Voeg afbeelding toe. In het vevolg scherm kun je kiezen: Maak een foto (selfie) of kies uit galerij (een foto die al op je apparaat staat). Voeg eventueel een korte kenmerkende beschrijving van jezelf toe: Wat je leuk vindt, waar je mee bezig bent, etc.
5. Klik op OPSLAAN en je profielfoto is geplaatst.
Om profielfoto's van gezinsleden te plaatsen ga je naar de website waar die mogelijk aanwezig is. Zie FAQ profielfoto plaatsen op de website.
In het keuze menu kun je ook andere gegevens aanpassen zoals telefoonnumer, e-mailadres, instagram profiel en meer.
Als je een doorlopende machtiging aan DeLichtboog hebt afgegeven voor automatische incasso van je ledenbijdrage (VVB), dan vind je die bij Mijn Gegevens in het Mijn Lichtboog menu (alleen op de website). Ook kun je hier je machtiging aanpassen. Voor het afgeven van een nieuwe machtiging ga je naar Giften en donaties
Om in je profiel te komen moet je ingelogd zijn. Je bent ingelogd als je rechts bovenaan je eigen naam ziet staan in plaats van Mijn Lichtboog.
Als je al bent ingelogd kun je direct naar je profiel in het dropdown menu wat verschijnt als je op je naam klikt en ga dan door bij 4 in het plaatje hieronder.
.
Als je een machtiging hebt afgegeven zie je die bij Machtigingen staan en kun je die daar wijzigen.
Je gegevens zijn alleen zichtbaar voor leden van De Lichtboog, en alleen als zij zijn ingelogd in de app of op de website in Mijn Lichtboog.
Je kunt zelf voor een deel bepalen wie welke gegevens van je kan zien. Hierbij zijn er 3 mogelijkheden: Alleen ik , Groepsleden of Alle leden
In de ledenadministratie zijn er standaard instellingen gemaakt, je kunt die eventueel zelf veranderen als je daar moeite mee hebt.
De gegevens over jezelf die in de ledenadminstratie staan, zijn door jezelf versterkt bij het aangaan van je lidmaatschap.
Wil je weten welke gegevens we over je hebben opgelsagen? Dan kan dat door je profiel te downloaden. (Onderste menukeuze in het menu wijzigen profiel)
Een bericht plaatsen aan een groep kan bovenaan de tijdlijn.
Klik op: Schrijf een bericht.
Plaats in: (kies een groep bijvoorbeeld Mooie momenten, Wie helpt mij?, kerngroep, koffierooster ed.),
Bericht: schrijf je bericht, en voeg eventueel een foto of document toe.
Klik rechtsbovenin het scherm op PLAATSEN. Het kan even duren voor het bericht erop staat.
Bij Mijn Giften worden de giften aan collectes (iDeal) en eenmalige of vaste bijdragen (Machtiging) aan De Lichtboog (VVB) getoond. Dit is echter niet met terugwerkende kracht!
Giften aan collectes (iDeal) zijn zichtbaar als die zijn gegeven via de app of de website en als je op dat moment INGELOGD was.
Leden zoeken op de website kan op 2 manieren:
1. Als je inlogt op de website kom je in een scherm met een aantal buttons. Klik op MENSEN en je kunt op naam zoeken in het zoekveld . Ook is er een keuze om op foto's te zoeken. Dan krijg overigens alleen die leden te zien die een profielfoto hebben geplaatst. Een extra reden om een profielfoto te plaatsen!
De andere buttons in dit menu spreken voor zich.
2. Als je al bent ingelogd klik je rechtsbovenaan naast je naam op het pijlte (zie hieronder). Dan opent zich een menu met daarin meerdere opties. Kies voor Mijn Gemeente, en je komt weer in het scherm wat hier boven staat.
De jarigen vind je zowel in de app als op de website. Alleen als je bent ingelogd.
Jarigen op de website
Kies Mijn Gemeent in het menu van Mijn Lichtboog
Op dit scherm zie je de leden die (binnenkort) jarig zijn. hier zie je ook lijt met de laatst ingekomen leden
Jarigen in de App
Scroll naar beneden op de tijdlijn en afhankelijk van het aantal nieuwe bericht kom je bij de jarigen. Swipe naar rechts om alle jarigen van die dag te zien
Als je je aansluit bij de Lichtboog ben je automatisch onderdeel van een buurt. Dit is de geografische wijk in Houten waar je woont. De buurtcontactpersonen zijn aanspreekpunt voor de leden in hun buurt. In je buurt kun je mede-christenen uit de Lichtboog leren kennen en elkaar dichtbij huis een handje helpen.
In de buurten hopen we te zorgen voor voldoende onderlinge samenhang, juist in een grote gemeente als de Lichtboog. We blijven er in contact met al onze leden, ook als men zelf niet zo actief kan of wil zijn.
Daarnaast zien we de buurten als mooie plekken om samen te groeien in onderling dienstbetoon en een gastvrij getuigend leven.
We dromen ervan om vanuit de Lichtboog communities te vormen waar mensen hun leven delen en de liefde van Jezus zichtbaar mogen maken in hun omgeving. Gastvrije plekken waar ook mensen die nog op zoek zijn naar God zich thuis kunnen voelen, hun vragen kunnen stellen, gewoon het leven mogen delen.
Een community bestaat uit mensen die iets gezamenlijk hebben of doen, bijvoorbeeld een gezamenlijke hobby, missie of het wonen in dezelfde wijk. Tegelijkertijd is er diversiteit in leeftijd, leefvorm (gezinnen, stellen en singles), levensvisie en achtergrond. Jong en oud doen mee. Een community komt in een vast ritme bij elkaar, op bijvoorbeeld een doordeweekse ochtend, zaterdagavond of zondagmiddag.
Elke zondag 13.00 uur staat in PROEF! een pan met lekkere soep te pruttelen. We delen het leven en ontdekken op creatieve, interactieve manier hoe geloven nu werkt. Mét alle generaties, met zoekers en twijfelaars, met verhalen van God en verhalen van mensen. We praten, knutselen en spelen
Kerngroepen zijn onderdeel van de gemeente als het Lichaam van Christus. Naast dat we als gehele gemeente samenkomen om God te eren en te worden onderwezen, komen groepjes gemeenteleden in de huizen bij elkaar. Daar waar we wonen en leven mogen we Jezus volgen en Zijn liefde delen. De kerngroep is een plek waar je dat samen met anderen leert en oefent en elkaar in bemoedigt.
De meeste kerngroepen komen eens per twee of drie weken op een avond bij elkaar. In de ontmoetingen met elkaar mogen we God beter leren kennen en steeds meer ontdekken wie we zijn in Christus. We proberen elkaar aan te moedigen om dagelijks met Hem te leven in de kracht van de Heilige Geest. Door elkaars verhalen te horen, samen te bidden, Gods woord te beluisteren, het leven te delen.
Kerngroepen bestaan uit zo’n 6 – 12 volwassenen van verschillende samenstellingen. Enerzijds stimuleren we diversiteit binnen kerngroepen, omdat verschillende generaties elkaar aanvullen en van elkaar kunnen leren. Tegelijk zien we in de praktijk dat mensen hun kerngroep ook graag delen met mensen die in dezelfde levensfase zitten. En ook dat is waardevol.
Als je iets hebt gezien of meegemaakt dat volgens jou ongewenst gedrag is, kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen. Dit kan anoniem (telefonisch) en/of vertrouwelijk. De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je te bepalen wat je er het beste mee kunt doen.
In gesprek met de vertrouwenspersoon kun je bijvoorbeeld besluiten om met iemand in gesprek te gaan. De vertrouwenspersoon kan je daarbij ondersteunen en adviseren. Als je dat wilt, kan de vertrouwenspersoon je ook in contact brengen met een pastoraal (staf)medewerker van De Lichtboog of een andere (externe) deskundige. Ook kun je na gesprek met de vertrouwenspersoon besluiten om een melding te doen of een klacht in te dienen.
De vertrouwenspersoon is er in die situatie voor jou. Hij of zij helpt je te bedenken hoe je het beste met de situatie kunt omgaan. De vertrouwenspersoon kan je bijvoorbeeld in contact brengen met een (gespecialiseerde) pastoraal (staf)medewerker of andere deskundige. Ook kan hij of zij je bijstaan in een gesprek tussen jou en de ander.
De vertrouwenspersoon staat je gedurende dit hele proces bij. Als de ander ook contact zoekt met een vertrouwenspersoon, wordt hij/zij doorverwezen naar een andere vertrouwenspersoon. Dat kan een andere interne vertrouwenspersoon van De Lichtboog zijn of een externe vertrouwenspersoon. De twee vertrouwenspersonen hebben onderling geen contact over de inhoud van jullie zaak, tenzij beide partijen dat zelf willen.
Als je een klacht wilt indienen, neem je eerst contact op met een vertrouwenspersoon. Hij of zij legt je uit hoe de procedure verloopt. Vervolgens beslis je wat je daarna wilt doen. De vertrouwenspersoon ondersteunt je tijdens dit proces.
Een eerste (telefonisch) contact met een vertrouwenspersoon kan anoniem plaatsvinden. Maar ook als je identiteit bekend is, is de vertrouwenspersoon aan geheimhouding gebonden.
Een klachtenprocedure in de kerk verloopt vertrouwelijk: alleen degenen die bij de behandeling betrokken zijn, weten wie je bent. Dit is een groot verschil met een juridische procedure die meestal van begin tot eind in de openbaarheid verloopt.
Als je besluit om je klacht ook aan de rechter voor te leggen, wordt de klachtenprocedure van de kerk opgeschort totdat de rechter uitspraak heeft gedaan.
Ja, dat kan. Als je een melding wilt doen, neem je contact op met een vertrouwenspersoon. Bij een melding wordt de situatie die je hebt gezien of meegemaakt geregistreerd, dat kan – als je dat wilt - anoniem. Er volgt dan (afhankelijk van de ernst van wat je hebt gezien) meestal geen klachtenprocedure. Wel kun je met de vertrouwenspersoon afspreken om een aantal vervolggesprekken te voeren. Ook kan de vertrouwenspersoon je doorverwijzen naar een pastoraal (staf)medewerker of een (andere) deskundige.
Ja, dat kan. Als je met iemand in gesprek wilt gaan over iets wat je hebt gezien of meegemaakt, kan de vertrouwenspersoon je helpen als bemiddelaar. Ook kan de vertrouwenspersoon je adviseren over hoe je zo’n gesprek het beste kunt aanpakken.
Je kunt contact opnemen met een vertrouwenspersoon als je ongepast, grensoverschrijdend gedrag hebt meegemaakt of gezien. Maar ook als je zelf iets hebt gedaan dat ongepast is en daarover wilt praten.
Je kunt contact opnemen met een van de vertrouwenspersonen via e-mail of telefonisch.
1. E-mailen
Als je een vertrouwenspersoon e-mailt zal hij/zij terugmailen of bellen. Dat hangt af van wat je in je mail hebt aangegeven over het opnemen van nader contact.
2. Telefonisch
Als je een vertrouwenspersoon belt hoef je je naam niet te noemen. Dat is wel nodig als:
– je een afspraak wil maken;
– je de vertrouwenspersoon wil vragen je te helpen met bemiddeling;
– je een klacht wil indienen.
Als je belt, vraagt de vertrouwenspersoon wat er gebeurd is en wat je wil. In de meeste gevallen maak je vervolgens een persoonlijke afspraak. De vertrouwenspersoon kan zo nog beter met jou op zoek naar een goede oplossing voor wat je hebt meegemaakt of gezien.
Vervolg
Afhankelijk van wat je hebt meegemaakt, bespreekt de vertrouwenspersoon met jou wat je kunt doen: