Begin het nieuwe jaar goed!

Gemeenteproject januari 2024
‘In de kracht van de Geest – bidden, werken, vieren.’

Dit bericht is geplaatst op 27-12-2023

We starten 2024 verwachtingsvol met een gemeenteproject ‘In de kracht van de Geest – bidden, werken, vieren.’

Bidden:    gemeentecursus Luisterend Bidden
                 6 avonden in je kerngroep of doe mee in ad-hoc gespreksgroepen.
                 Start: 2de week januari  Meer info cursus Luisterend bidden en aanmelden

Werken:   #hoedan de doorwerking van de Heilige Geest op onze werkplekken en levens doordeweeks. 
                 Gemeenteweekend 26 – 27 – 28 januari. Noteer deze data alvast in je agenda. Mis het niet.

Vieren:    de sprekers op de zondagen van 7 t/m 28 januari gaan voor in toerusten en vieren tijdens deze serie.
 

 

We willen in eenheid en dwars door alle generaties heen groeien in geloof dat vrucht gaat dragen op álle (werk)dagen. Dát is de reden voor dit avontuur als Lichtboog. We hebben de handen ineengeslagen met allerlei teams. Op deze manier kunnen we zowél op de kerngroepen en ad-hoc gespreksgroepen de Gemeentecursus Luisterend bidden volgen én heel januari prekenserie en ons Lichtkids kinderwerk hieromheen inrichten…met als hoogtepunt ons Gemeenteweekend 26, 27 en 28 januari. Dit weekend willen ervaren hoe de Heilige Geest ook in onze werkplekken en leven doordeweeks krachtig doorwerken kan.

Richard spreekt over ons regelmatig deze zegen uit: ‘Moge God die ons hoop geeft, u in het geloof geheel en al vervullen met vreugde en vrede, zodat uw hoop steeds blijft toenemen door de kracht van de Heilige Geest (Rom 15:13).’ En #hoedan op maandagochtend op werk, of donderdagmiddag bij je studieafspraken of werklunch? Tijdens het gemeenteweekend worden we toegerust om te leven met de Geest van Jezus óp de werkplek. De focus aan de start van 2024 is dus het thema: In de kracht van de Geest – bidden, werken, vieren! 

We hopen dat in De Lichtboog in dit weekend ook de gezelligheid en onderlinge contacten een mooie boost krijgen. Vandaar dat we niemand willen missen en jullie nú echt uitnodigen deze kostbare tijd te reserveren. 

Wat je moet weten:
o    Dit gemeenteproject heeft als focus: samen groeien in de kracht van de Geest! 
o    De sprekers op de zondagen van 7 t/m 28 januari gaan voor in toerusten en vieren tijdens deze serie In de kracht van de Geest – bidden, werken, vieren. 
o    De LichtKids willen met thema bidden verder verdiepen deze zondagen.
o    Ons Gemeenteweekend brengt goede sprekers en inspirerende activiteiten op vrijdagavond 26e, zaterdagavond 27e en de gehele zondag 28 januari. Sprekers en programma worden de komende tijd bekendgemaakt. Zet’m in de agenda! Wat we nu al aankondigen – Royal Mission verzorgt de zondagavond 28 januari!
o    Kerngroepen worden uitgedaagd aan te sluiten als plekken van oefening, groei en gesprek in januari en februari.
o    NIEUW – er starten begin januari 4 nieuwe gespreksgroepen waar je het prachtige New Wine cursusmateriaal ‘Luisterend Bidden’ volop gaat ontdekken en ervaren (4-6 sessies). 
o    Leidersontbijt! Op zaterdagochtend 27 januari is er een leidersontbijt met visie & training. Kees vd Brink en Richard Roest zullen de ochtend verzorgen, met mogelijk nog andere medewerkers. Aanrader voor beginnende en ervaren leiders in De Lichtboog!

Meer info cursus Luisterend bidden en aanmelden

 

Sprekers Gemeenteweekend 26, 27 en 28 januari 2024 - Deze informatie wordt steeds aangevuld.

Ron Becker - Voorganger Vineyard Amsterdam. Teamleider bij Nederland Zoekt. Binnen New Wine is hij betrokken bij de rol van profetie in ministry. Ron stapt met ons het profetische in en in de workshoptijd zondagmiddag 14.00-15.30 zijn er prophetic appointments waarin we trainen en oefenen in profetie.

Jan Lok - Jan is sinds 1991 werkzaam voor de CHE. Hij werkt, zoals hij zelf omschrijft, als pionierend coördinator bij de zakelijke deeltijdopleidingen. Daarnaast is hij sinds jaren betrokken bij de minor Durf te leiden- Een ontdekkingstocht naar Christelijk Leiderschap. Hoe kun je groeien tot een krachtige professional, vanuit verbondenheid met je geloof in Gods Geest.

Marie van der Meulen - Marie is vitaliteitscoach op de werkvloer en draagt samen met haar man loz.nu: een bediening onder millennials in Amsterdam. Zij studeerde Faith and Work bij Tim Kellers Redeemer NY. Tijdens deze interactive en visuele workshop ga je

- jouw motivatiestijl ontdekken en daarmee ook je valkuilen en energie bronnen. 
- begrijpen hoe de seculiere maatschappij jouw blik op werk vervormd 
- ⁠ inzichten krijgen over Gods plan met jouw werk en hoe je Hem kunt vinden in je leven van maandag tot vrijdag. 
- ⁠een casus kiezen en bespreken in kleine groepjes

Dietske van Winkelhoff - Dietske schildert al lange tijd. In verschillende fases van haar leven werkte zij abstract of semi-abstract. Velen kennen haar liefdevolle luisterhouding, bij deze workshop luisterend schilderen neemt zij je mee naar de kunst vanuit het luiteren naar God. 


Wie kun je benaderen om mee te doen?
Aart Kalshoven, Boas Matsinger, Richard Roest, , Lyanne Buijs. 
Verder zijn Team Samenkomsten, Team Kingdom Come, Team LichtKids, Team Ministry en Team Kerngroepen, Team Onderwijs  erbij betrokken.