Introductie van De Lichtboog app en nieuwe website

Het is zover! Na maanden voorbereiding kunnen we onze nieuwe 'De Lichtboog' app gaan gebruiken. En ook onze website www.delichtboog.nl is helemaal vernieuwd. Je kunt de app op de gebruikelijke wijze downloaden in de Playstore (Android/Google) of de Appstore (iOs/Apple). Zoek op: De Lichtboog. Verderop lees je meer over de overgang, wat je ermee kunt en wat je daarvoor moet doen.

Dit bericht is geplaatst op 29-05-2023
Introductie van De Lichtboog app en nieuwe website

 

De Scipio app stopt!

Het is belangrijk om te weten dat de Scipio app stopt. De app is nog wel een tijdje bereikbaar, maar wordt niet meer bijgewerkt met actuele informatie. Er is één uitzondering: de collecte. Omdat veel mensen nog een collectetegoed hebben in Scipio kan dat tegoed de komende tijd nog opgemaakt worden. Er kan geen nieuw tegoed meer worden opgeladen. Het tegoed kan niet worden teuggestort omdat dat geanonimiseerd is binnen de app. Als je tegoed op is, ga dan de collecte gebruiken in de nieuwe app.

Download nu De Lichtboog app!

Ga zo snel mogelijk onze nieuwe De Lichtboog app gebruiken.  Hier vind je vanaf nu de meest actuele informatie. Je kunt de app op de gebruikelijke wijze downloaden in de Playstore (Android/Google) of de Appstore (iOs/Apple). Zoek op: De Lichtboog. 

Nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord worden toegestuurd

Je krijgt in de komende dagen een e-mail met een nieuwe gebruiksersnaam en wachtwoord. Je Scipio wachtwoord werkt niet met De Lichtboog app. Geen e-mail ontvangen? Controleer je SPAM map. Toch niet gekregen? Wacht nog een dag en stuur dan een e-mail naar app@delichtboog.nl. Die zullen je verder helpen.

De website is ook vernieuwd.

De website ziet er fris uit en heeft een extra: Mijn Lichtboog. Hier kun je inloggen met dezelfde inlog als voor de app. Net als in de app kun je dan een deel van je gegevens en/of van gezinsleden beheren of aanpassen. Je vindt er groepen, documtenten, je financiën met De Lichtboog en meer. We hebben een vraagbaak (FAQ) opgesteld waarin hopelijk je meeste vragen zullen worden beantwoord over de werking van de app en de website. 

Let op:  Zowel voor de app als de website geldt dat er meer of andere informatie beschikbaar is al je ben ingelogd.

 

Plaats je profielfoto voor het vergroten van de verbondenheid met elkaar

Vrijwel alle persoonlijke gegevens zijn overgenomen, alleen met de profielfoto's was dat niet mogelijk. We vragen je dan ook om direct een duidelijke foto van jezelf te plaatsen. Niet van je huisdier of hobby, want een belangrijk doel van de app en Mijn Lichtboog is om in verbinding met elkaar te komen. In een grote gemeente als De Lichtboog is dat een extra uitdaging en daarbij helpt het enorm als er een herkenbare foto in je profiel staat.

En zeg nou zelf:  Wat is nu leuker? Zwarte pictogrammen of echte mensen als profielfoto.

Dus hierbij de de dringende oproep direct je profielfoto te plaatsen. Dat kan via de app, maar ook via de website. Via de website is het ook mogelijk om de gegevens van gezinsleden, dus ook de profielfoto, te plaatsen. Hoe je dat doet? Lees het in de vraagbaak

Hulp is beschikbaar

De komende zondagen is er na de samenkomsten iemand beschikbaar om je vragen over de app en de website te beantwoorden, te helpen met inloggen of het plaatsen van je profielfoto. Maar misschien hoef je niet zo lang te wachten op antwoord als je de vraagbaak goed doorleest. 

Opmerkingen, suggesties zijn welkom

Tenslotte. Wij stellen het zeer op prijs al je ons laat weten wat je ervan vindt. Wat werkt wel, wat niet, wat is onduidelijk. Of misschien heb je een goed idee. Mail het naar app@delichtboog.nl en we zullen kijken wat we ermee kunnen. Een accuut probleem gaan we op lossen, met tips en suggesties gaan we na de vakantieperiode aan de slag.

Veel succes met het installeren en wegwijs worden in onze nieuwe app en website.