Eco-spiritualiteit 1

26 september 2023
20:00 tot 22:00

Cursus: Eco-spiritualiteit
Inleider: Robert Doornenbal

26 september 2023
20:00 tot 22:00
Locatie
De Lichtboog
Kruisboog 22
Houten

Cursus: Eco-spiritualiteit
Inleider: Robert Doornenbal

Wat betekent het om onszelf verbonden te weten met Gods ‘zeer goed’ en mooi gemaakte schepping-in-nood? Deze vraag staat centraal in de twee avonden over eco-spiritualiteit, ook wel ‘contemplatieve ecologie’ genoemd. De leidraad in onze bezinning die je diep zal raken – althans, dat is mijn persoonlijke ervaring – zijn enkele kernwoorden en de daarbij behorende praktijken uit de christelijk-spirituele traditie die in onze tijd worden herontdekt. Het gaat om Logos (Woord), prosoche (aandacht geven) en penthos (berouw); en in het verlengde daarvan kenosis (de ‘graankorrel die sterft’) en telos (doel, bestemming).
Data: 26 september en 3 oktober. Tijd: 20.00 uur. Inleider: Robert Doornenbal 

Aanmelden doe je door een gratis ticket te boeken. Let op: Er is keuze voor aanmelden voor beide avonden (aanbevolen!) of voor een avond. Als je alleen op 3 oktober kunt, kun je je hier aanmelden.

Heb je al gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Lichtboog? Log dan eerst in. Klik hier om in te loggen.

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail. Voor de organisatie is het zo gemakkelijker om een overzicht te hebben van het aantal aanmeldingen. Leden van De Lichtboog zien hun bestelde tickets ook in hun profiel bij 'Mijn Tickets'.

Ticket informatie

Locatie
De Lichtboog
Kruisboog 22
Houten