Samenkomst 11:30 uur

24 september 2023
11:30 tot 12:30

Voorganger: Bart Visser
Host: Lydia van Esch
Thema: Groene Genade

24 september 2023
11:30 tot 12:30
Locatie
De Lichtboog
Kruisboog 22
Houten

Voorganger: Bart Visser
Host: Lydia van Esch
Thema: Groene Genade

Voorganger: Bart Visser

Oudste van Dienst: Lydia van Esch  (voor het doorgeven van mededelingen en gebedspunten, contactgegevens vind je in de ledenlijst in de app ) 


Prekenserie Groene Genade

De aarde gaat kapot en dat is onze schuld. In de Bijbel wordt een rechtstreeks verband gelegd tussen onze zonden en ecologische ellende. Maar we lezen ook over hoop en redding. Over Jezus die de hele kosmos vernieuwd. Over God die bij ons komt wonen op een nieuwe aarde. En over Gods bedoeling met mensen in de zorg voor de schepping. Deze onderwerpen staan centraal in de thema-serie Groene Genade die begint op 24 september. Naast de diensten op zondag is er een uitgebreid onderwijsprogramma met cursussen, lezingen en activiteiten die ons helpen om het onderwerp te doordenken en er iets mee te doen. 

Thema: Zorgen voor de schepping 

God heeft een plan met mensen: zorgen voor de schepping zoals Hij dat zou doen. Dat plan begon al voor de zondeval en gaat nog door nadat God definitief heeft afgerekend met het kwaad. Hoe zorgen we voor de schepping? Deze zondag kijken we naar drie woorden uit twee hoofdstukken uit het eerste boek van de Bijbel.

Lichtkids groep 1-8
Deze zondag is er Lichtkids voor de groepen 1 t/m 8.


Kindermoment: De liefde van God
Bij Lichtkids wordt de komende weken ook aandacht besteed aan het thema ‘groene genade’. Deze zondag starten we met Psalm 103, God heeft de hele wereld gemaakt en houdt van alle mensen. Zijn liefde is zo groot als de hele wereld.


Collecte deze week bestemd voor Noodhulp Libië en Marokko

Deze zondag collecteren we voor ZOA die via partners noodhulp biedt in Libië en Marokko. Meer informatie daarover in de dienst en in de app. Geven kan via de digitale collecte in de app.


Gespreksvragen
1. Welke emotie heb jij als het gaat om dit thema (eindelijk; o nee he; maar hoe dan)? Wat roept die emotie bij je op?

2. Per kernwoord (heersen, dienen, bewaken):

- Welke ligt je goed, met welke heb je meer moeite?

- Waar en hoe kun jij dat in jouw omgeving doen?

3. Luister/kijk/zing 'Dan bent U met ons' (via Youtube). Waar zie je God aan het werk rond het thema schepping/klimaat? Hoe kun jij aansluiten?

4. Bid voor elkaar.

 

De diensten zijn via kerkdienstgemist.nl te beluisteren.
De dienst van 11:30 uur is ook met beeld via de livestream live.delichtboog.nl  te volgen.


Locatie
De Lichtboog
Kruisboog 22
Houten